FAQ


Om du er ny på capoeira er det sikkert mange ting du kan lure på så her har vi samlet svar på noen av de vanligste spørsmålene nye capoeristas har når de kommer til oss.

Hva skjer? 
En gang i måneden har vi fellesroda for NTNUI og GUC på DansiT. Da er alle velkommen til felles trening og roda.
Vi har tre store arrangement i året, et på våren et på sommeren og et på høsten. Vårroda, Sommerfestival og Batizado (gradering). Under disse arrangementene samles alle delene av Grupo União na Capoeira Norge hos en av gruppene til en helgeworkshop.  Vi har også jevnlig lokale helgeworkshoper her i Trondheim.

Uniform?
Når du har vært med en stund forventes det at du kommer i uniform på alle treninger. Snakk med treneren eller et av styremedlemmene for å få ordnet med dette. Alle skal alltid stille i uniform på alle treninger. Hvis det ikke lar seg gjøre, så skal du ha lange bukser, og helst hvit tskjorte.
Trenger du uniform kan du kontakte Andreas - tlf/e-post

Hva gjør jeg hvis jeg kommer for sent på trening?
Hvis du skulle være uheldig og komme for sent på en trening, så er det bare å være litt forsiktig, sørge for at treneren ser at du har kommet, hilse på treneren og stille deg bakerst i formasjon hvis treningen er i formasjon. Senere vil du lære mer om hvordan du formelt skal hilse hvis du kommer for sent.


Hvordan gjør jeg den bevegelsen?
Hvis du lurer på ting i forhold til hvordan du gjør bevegelser, hvordan du skal oppføre deg i roda eller har spørsmål i forhold til musikken så er roda ved avslutning av treningene en fin anledning. Vrimletida før oppvarming eller etter trening er også fin å bruke for å spille litt ekstra med hverandre og spørre de mer erfarne om en bevegelse du lurte på.

Hvordan graderes man?
I gruppa vår er det alltid mester Maclau som bestemmer når man er klar for neste belte. Denne vurderingen gjøres kontinuerlig gjennom året og nye belter deles ut en gang i året. Det er ikke fast pensum til gradering slik det er vanlig i asiatiske kampsporter, men det gjøres en helhetsvurdering på deg som capoerista. Jo høyere opp i beltesystemet du kommer, jo lengre er steget til neste belte.

Hvordan er beltesystemet?
Beltene i gruppa er delt inn i barnebelter og voksenbelter.

Barnebeltene brukes opp til 13 år: 

1. belte - mørkeblått
2. belte - mørkeblått + hvitt
3. belte - lysebrunt
4. belte - lysebrunt + hvitt
5. belte - lysegrønt


For voksne er beltesystemet:

1. belte - blått
2. belte - blått + hvitt
3. belte - brunt
4. belte - brunt + hvitt
5. belte - grønt
6. belte - grønt + hvitt: Instruktør
7. belte - gult: Proffesór
8. belte - gult + hvitt: Professór
9. belte - lilla: Contramestre
10. belte - lilla+hvitt: Contramestre
11. belte rødt: Mestre